Kontakt: Producent Carin Anlér Fiske
0705190387
tio.fotter@telia.com
Postadress: Ingvarsgatan 24, 753 34 Uppsala

Men mormor!

Men mormor!

Arrangörsinfo
Recension UNT

37 år
Välkommen till teatergruppen
Tio Fötter!

Information in English Tio Fötter är en fri teatergrupp som bildades 1980. Målgruppen är främst barn 6 till 13 år. Sedan början av 80-talet har John Fiske skrivit och regisserat majoriteten av Tio Fötters föreställningar. 2014 fick John Gösta Knutssonstipendiet för sin insats för barn och ungdomskultur i Uppsala kommun.
Tio Fötters verksamhet är baserad i Uppsala, där också medlemmarna bor. Gruppen spelar uppsökande föreställningar på skolor och förskolor huvudsakligen i Uppsala kommun och län. Dessutom medverkar Tio Fötter regelbundet i barnteaterserien på Den Lilla Teatern där det spelas offentliga föreställningar.
Teatergruppen Tio Fötters producent och skådespelerska Carin Anlér Fiske fick Uppsala kommuns kulturstipendium 2012 för "hennes starka engagemang för barn- och ungdomsteater i Uppsala som kommit till uttryck bland annat genom skapandet av scenkonstfestivalen BUSIG."

BUSIG 2017
16-21/10 gick BUSIG2017 av stapeln. I programmet ingick Teateris Ankomsten  (även uttagen till Scenkonstbiennalen i Norrköping). Vidare medverkade Gåspennan, Grammisnominerade för bästa barnplatta 2017. I årets program fanns ett internationellt gästspel, Colour Correction, med indiska skådespelare och produktion Bananteatern.

Tio Fötter är medlemmar i Teatercentrum och svenska ASSITEJ.

Skapande skola

Vill ni boka workshops för era elever i samband med en föreställning? Läs mer genom att klicka på länken nedan:
Skapandeskolaprojekt Men mormor!

ARRANGÖRSSTÖD
Uppsala KommunArrangörsstöd kommunen
Arrangörsstöd länet
Redovisning länet
Tio Fötters verksamhet sker i samarbete med Uppsala kommun.